aA
Dabar informaciją internete galime pamatyti ir išgirsti. Tačiau galbūt netrukus tinklu bus galima perduoti ir lytėjimo pojūtį. Tuomet pasirinktą daiktą galėsime ne tik apžiūrėti iš visų pusių, bet ir paliesti.
"Immersion"
Bendrovė “Immersion” trečiadienį paskelbė užpatentavusi naują technologiją “TouchSense”, kurios pagalba bus galima perduoti lytėjimo pojūtį internetu. Specialios pelės, kurioje bus įmontuotas atskiras procesorius ir unikalūs mažyčiai varikliukai, pagalba vartotojas galės “paliesti” kompiuterio ekrane matomus daiktus. Pasak “Immersion”, pajusti galima bet kokios formos daiktą, kadangi sukurtas specialus matematinis formos perdavimo būdas.

Plačiausiai naujasis išradimas turėtų būti naudojamas elektroninės komercijos srityje, kadangi prekės bus ne tik matomos, bet ir “liečiamos”. Taip pat tobulinami tokių pojūčių, kaip gravitacijos jėgos, pagreičio ir sprogimų, perdavimo būdai, kurie sudomins ne vieną kompiuterinių žaidimų mėgėją. Taigi “TouchSense” technologija ateityje galbūt bus plačiai naudojama ir pramogų sferoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.