aA
Sostinės meras Artūras Zuokas bei jo patarėjai derasi su CNN ir ITN televizijomis, kad transliuojant orų prognozes rodomame Europos žemėlapyje atsirastų ir Vilnius. CNN ir ITN kompanijos transliuoja žinias visam pasauliui. CNN būstinė yra Atlantoje (JAV), o ITN įsikūrusi Londone (Anglija).
Weather
  • Priminė savo reportažus
  • Paryžiuje pasijuto nesmagiai

    Šių televizijų demonstruojamame Vidurio ir Rytų Europos žemėlapyje yra pažymėtas tik Minskas, Varšuva ir dar kelios sostinės.

    Orų prognozių metu ekrane bėgančioje informacijos eilutėje su oro temperatūra sostinėse A.Zuokas taip pat norėtų įrašyti ir Vilnių.

    Priminė savo reportažus

    Laiškus tarptautinėms televizijų bendrovėms Vilniaus meras išsiuntė prieš dvi savaites.

    "Paaiškinau, kad Vilnius - senas miestas, tačiau dabar tarsi iš naujo atgimsta ir dar nėra gerai žinomas pasauliui. Manau, kad su ITN bus lengviau susitarti, nes kažkada dirbau šiai televizijai. CNN vadovybei irgi užsiminiau, kad ši televizija naudojosi mano reportažais", - kalbėjo A.Zuokas.

    1990-1993 metais dabartinis Vilniaus meras buvo ITN televizijos karo korespondentas Irake.

    Kai kurie A.Zuoko reportažai iš Irako buvo rodomi ir per CNN žinias.

    A.Zuokas dar ketina kreiptis į BBC ir kitus televizijų kanalus. Prašymas bus tas pats - Europos žemėlapyje pažymėti Vilnių.

    Paryžiuje pasijuto nesmagiai

    "Neseniai buvau konferencijoje Paryžiuje. Ten buvo susirinkę beveik visų Europos sostinių merai. Buvau nemaloniai nustebintas, išgirdęs, jog tik kas antras Vilnių prisimena paaiškinus, jog tai - Lietuvos sostinė. Kas trečiam reikia dar labiau išaiškinti geopolitinę situaciją. Tuo tarpu Taliną ir Rygą visi žino. Norėčiau, kad būtų kitaip", - kalbėjo A.Zuokas.

    Sostinės merą kol kas paguodė tik tai, kad žmonės, apsilankę Baltijos šalyse, labiausiai lieka patenkinti Lietuvos sostine.

  • "Lietuvos rytas"