aA
Ne tik Lenkijoje, bet ir visame pasaulyje kryžių statymu buvusioje Osvencimo hitlerininkų mirties stovykloje skandalingai išgarsėjęs Kazimierzas Switonas (Kazimežas Svitonas) nutarė kelti savo kandidatūrą į Lenkijos prezidentus.
Spaudai išplatintame pareiškime, jis pabrėžė, kad "Laisvės sąjunga, lenkiškomis pavardėmis prisidengusi žydų partija bei šovinistinės pasaulio žydų organizacijos reikalauja pašalinti kryžius iš didžiausių lenkų kapinių - Osvencimo".

K. Switono rinkimų kampanijos šūkis "Lenkija - lenkams".

Savo rinkimų programoje jis numato išsiųsti iš Lenkijos visus joje dirbančius svetimšalius ir smarkiai sumažinti mokesčius.

K. Switonas pernai apie tris mėnesius gyveno buvusios Osvencimo mirties stovyklos žvyrduobėje ir siekė sužlugdyti pasaulio žydų organizacijų prašymą pašalinti iš Osvencimo vadinamąjį Popiežiaus kryžių, prie kurio yra meldęsis Jonas Paulius II.

K. Switono iniciatyva žvyrduobėje buvo pastatyta dar apie 300 kryžių, kurie vėliau Lenkijos Katalikų Bažnyčios vyskupų konferencijos ir Osvencimo miesto savivaldybės sprendimu buvo pašalinti jėga.

Pasak kandidato į Lenkijos vadovus, "kryžius naktį pašalino žydų kilmės vyskupai žydų šovinistų nurodymu".

K. Switonas - 13-sis Lenkijos pilietis, pareiškęs ketinimą varžytis dėl šalies vadovo posto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.