aA
Jau tapo beveik tradiciška įsivaizduoti kompiuterių tinklus kaip gyvą sistemą, panašią į gyvo organizmo ląstelių sistemą. Anksčiau toks požiūris buvo būdingas tik fantastinių filmų režisieriams, dabar vis dažniau taip apie tinklus galvoja ir kai kurie rimti mokslininkai.
Tinklas
Kaip praneša “New York Times”, egzistuoja teorija, teigianti, jog internetas yra sekanti evoliucijos stadija – nuo ląstelių iki gyvų organizmų ir paskui iki kompiuterių tinklų. Notrdamo universiteto profesorius Albert-Laszlo Barabasis tvirtina, kad procesai, vykstantys gyvų organizmų ląstelių viduje ir kompiuterių tinkluose “tokie panašūs, kad atrodo sukurti vieno kūrėjo”

“Mūsų darbas privertė padaryti išvadą, kad gamtoje egzistuoja kažkokie universalūs organizavimo principai, todėl visai įmanoma, kad kada nors pavyks sukurti vieną dėsnį visų sudėtingų sistemų nusakymui”, pareiškė Santa Fe universiteto mokslininkai iš Meksikos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.