aA
Visvaldas Račkauskas
Visvaldas Račkauskas
Iki šiol skirtas vidaus reikalų ministro, nuo šiol generalinis komisaras bus skiriamas prezidento, vidaus reikalų ministro teikimu ir pritarus Vyriausybei. VR ministras spaudos konferencijoje penktadienį sakė, kad dabartinis generalinis komisaras nebus teikiamas šioms pareigoms."Generalinis komisaras nebūtinai turi būti kriminalistas, jis turi būti geras vadybininkas", pažymėjo V. Markevičius.

Jis pripažino, jog pradėjęs darbą ministro poste V. Račkauską laikė vienu pagrindinių pretendentų į policijos vadovus.

"Tačiau per mėnesį paaiškėjo, kad ne vien Panevėžyje kriminogeninė situacija yra sudėtinga, o operatyvinis darbas nėra tinkamai dirbamas. V. Račkauskas turėjo tai žinoti ir turėjo garsiai apie tai sakyti arba tą darbą tinkamai organizuoti", sakė V. Markevičius.

Pasak jo, iš kandidatų sąrašo iškritus V. Račkauskui, kiti pretendentai į generalinio komisaro postą išliko tie patys - buvęs Kriminalinės policijos vadovas Vytautas Grigaravičius, Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato vyriausiasis komisaras Erikas Kaliačius, Pasienio policijos departamento vyriausiasis komisaras Algimantas Songaila ir buvęs Vilniaus policijos vyriausiasis komisaras, dabar dirbantis Lietuvos banke Vytautas Leipus.

Kuris iš pretendentų bus pasirinktas, pasak ministro, lems konsultacijos su prezidentu bei valdančiosios Lietuvos liberalų sąjungos bei Naujosios sąjungos koalicijos partneriais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.