aA
Rusijos verslininkas Vladimiras Gusinskis, vykdant Ispanijos teismo tardytojo Baltasaro Garzono (Baltasaro Garsono) potvarkį, penktadienį už 5,5 mln. dolerių užstatą buvo paleistas iš Ispanijos kalėjimo. Tačiau šią naktį jam dar teks praleisti kalėjime. Kaip praneša agentūra EFE, remdamasi šaltiniais teisėsaugos institucijose, apie sprendimą V. Gusinskis ir jo advokatai buvo informuoti dalyvaujant teisėjui ir prokurorui.
Pasak liudininkų, V. Gusinskis atrodė pavargęs, nesiskutęs keletą dienų.

Žiniasklaidos magnatas buvo suimtas Ispanijoje gruodžio 12 dieną reikalaujant Rusijos teisėsaugos institucijoms, kurios kaltina jį sukčiavimu stambiu mastu.

Holdingas "Media-Most" patenkintas Ispanijos teisėjo Baltasaro Garzono sprendimu paleisti jo vadovą Vladimirą Gusinskį už 1 mlrd. pesetų (maždaug 6 mln. eurų arba 5 mln. dol.), pareiškė oficialus holdingo atstovas Dmitrijus Ostalskis.

Penktadienį interviu jis pabrėžė, kad šis sprendimas leis V. Gusinskiui Kalėdas ir Naujuosius metus sutikti su šeima.

"Dabar žodį tars Ispanijos vyriausybė, turinti nuspręsti, ar išduoti V. Gusinskį Rusijai, ar ne. Jei toks sprendimas bus priimtas, vyks atitinkamas teismo procesas. Tačiau Ispanijos vyriausybė gali ir nesutikti su Rusijos reikalavimu", teigė D. Ostalskis. Pinigus V. Gusinskio advokatai turi įmokėti šeštadienį, gruodžio 23 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.