aA
Japonijos elektrotechnikos gamintoja “Sharp” paskelbė ketinanti kitais metais pradėti prekybą televizoriais su skystųjų kristalų ekranais. Jie bus 40 % pigesni už dabartinius modelius. Be to, 2005 metais planuojama visai nutraukti įprastų katodinio vamzdžio technologijomis paremtų televizorių gamybą.
"Sharp Aquos"
“Sharp” ketina tapti pirmaujančia bendrove televizorių su plokščiu skystųjų kristalų ekranu rinkoje. Sausio mėnesį Japonijoje bus pradėti pardavinėti 15 ir 20 colių (38,1 ir 50,8 cm) įstrižainės modeliai, o vasarį – mažesnis 13 colių (33,02 cm) įstrižainės televizorius. Gegužės mėnesį visi trys bus pradėti pardavinėti kitose šalyse.

Mažiausias modelis kainuos apie 88000 jenų ( apie 3100 litų).

Pigių įtaisų pasirodymas dar labiau paskatins konkurenciją tarp gamintojų. Kai kurios Korėjos bendrovės jau pasiruošę kitais metais pasiūlyti analogiškus modelius už dar mažesnę kainą.

“Sharp” planuoja per metus parduoti 700 tūkstančių televizorių su skystųjų kristalų ekranu. Apie 150 tūkst. iš bus parduota užsienyje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.