aA
Elektroninė išankstinio perspėjimo sistema, kažkada saugojusi Šiaurės Amerikos žemyną nuo raketų su branduolinėmis galvutėmis, šiais metais bus naudojama didžiausiai kada nors Kalėdų Senelio stebėjimo operacijai.
Santa
Kiekvienas Kalėdas Šiaurės Amerikos oro gynybos tarnyba (“North American Air Defense Command”- Norad ) jos žinioje esančius palydovus naudoja Kalėdų Senelio rogučių kelionei aplink pasaulį stebėti.

Naujausia informacija iš karto pateikiama interneto puslapyje, kuris kiekvienais metais susilaukdavo vidutiniškai 52 milijonų lankytojų. Šiemet tikimasi, kad šis skaičius bus du kartus didesnis.

Tai jau 46-oji Kalėdų Senelio stebėjimo programa. Tačiau duomenys bus tiesiogiai publikuojami tinklalapyje tik ketvirtą kartą.

“Mes prašėme Kalėdų Senelio, kad šiais metais svetainę aplankytų 100 milijonų internautų”, sakė “Norad” atstovė spaudai Joanne Welsh. “Žinoma Kalėdų Senelis negali nieko prižadėti, nes jis juk atneša žaislus vaikams, o ne lankytojų skaičių, bet mes tikimės, kad galbūt šiais metais mums pasiseks”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.