aA
Žymus lietuvių kilmės žurnalistas Alainas Stankė (Aloyzas Stankevičius), šiuo metu gyvenantis Kanadoje, Paryžiuje ir Niujorke, kartu su TV3 laidos "VRS kamera" grupe kuria naują programą, kurią ketinama rodyti pavasarį.
Tai bus nauja žiūrovų simpatijos pelniusios "VRS kameros" variacija, orientuota į A. Stankės, kuris yra "Slaptos kameros" pradininkas, modelį.

A. Stankė iš studijos ves laidą, taip pat bus rodomos anksčiau jo paties nufilmuotos situacijos.

1951 metais į Kanadą emigravusio Alaino Stankės kūrybinė biografija neapsiriboja žurnalistika.

Dirbęs svarbiausiame Prancūzijos dienraštyje "France-Soir", įtakinguose "New York Times, "Figaro Magazine", daug metų jis buvo Kvebeko žurnalistų sąjungos prezidentu, daugelio Kanados radio ir televizijų pokalbių laidų vedėju bei režisieriumi.

Maždaug 40-ies metų leidėjo patirtį turintis žurnalistas bei 27 knygų autorius yra pirmosios "Slaptos kameros" laidos pradininkas.

Oficialiai laida pradėta kurti 1961 metais, tačiau idėja Alainui Stankei gimė jau 1957 metais, kuomet jis turėjo paregti reportažą apie akluosius.

"Norėdamas suvokti, kaip jie jaučiasi, pats apsimečiau akluoju ir stebėjau aplinkinių reakcijas. Su savimi turėjau krepšelį apelsinų, kurie pabiro vidury gatvės. Visi puolė jų rinkti, o situaciją filmavęs operatorius plyšo iš juoko. Supratau, kad nepaprastai įdomu stebėti neprognozuojamas ir natūralias žmonių reakcijas", sakė A. Stankė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.