aA
Šveicarijos stiuardesėms bus leista apsiginti nuo įkyrių seksualinių priekabiautojų ir kitų nederamai besielgiančių keleivių, juos paprasčiausiai pririšant prie sėdynės. Nuo kitų metų sausio 1-osios "Swissair" lėktuvuose bus plastmasinių antrankių, kurie padės sutramdyti nepaklusnius keleivius.
Stewardess
"Mes to nerekomenduojame, tačiau neprieštaraujame, jeigu mūsų darbuotojai taip sutramdys pažeidėjus, ir mes pasiryžę apginti juos teisme", ketvirtadienį sakė bendrovės "Swissair" atstovas spaudai Erwinas Schaereris (Ervinas Šereris).

Nuo 1996 metų "Swissair" keleivių skaičiui nuo 9 mln. išaugus iki 14 mln., 1999 metais buvo užregistruoti jau 502 atvejai, kai keleiviai elgėsi agresyviai ar įžūliai. Tuo tarpu 1996 metais užfiksuoti tik 286 panašūs incidentai.

Pasak atstovo spaudai, maždaug trečdalis šių incidentų susiję su alkoholio vartojimu, kitas trečdalis - dėl draudimo rūkyti lėktuve ir tik retkarčiais pasitaiko seksualinio priekabiavimo atvejų bei "smurto protrūkių", dėl kurių lėktuvai priversti nusileisti maršrute nenumatytuose oro uostuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.