aA
Paauglė popmuzikos dievaitė Britney Spears užėmė pirmą vietą tarp “labiausiai ieškomų” asmenų, vietų ar dalykų “Lycos” tinklo paieškos sistemoje. “Lycos” populiariausiųjų sąrašas yra filtruojamas rankiniu būdu , todėl bendriniai žodžiai kaip “automobilis”, “oras”, “MP3” ar “seksas” yra ignoruojami, informavo “Lycos” atstovas spaudai.
Britney Spears
“Sąrašas pateikia tendencijas, o ne bendrus terminus. Kiekvienas žino, kad seksas yra dažniausiai įvedamas žodis” kalbėjo Renzo Moscou, atstovas spaudai Olandijoje.

Tarp išsiveržusių į priekį yra japonų animacinių filmų fenomenas “Dragonball Z”, kuris pateko į ketvertuką praėjusiais metais ir “Pokemon”, buvęs pirmoje vietoje 1999 metais.

Aukščiausiai pakilusi naujiena yra “Napster” (8 vieta), jis žaismingai buvo pramintas “Metų nevykėliu naujoku”.

Tarp kitų populiariausiųjų galima paminėti vasaros olimpines žaidynes (10), “Rinkimai 2000” (12) ir bendrinį terminą “marihuana” (20). Biblija pateko į 25 vietą. Be B.Spears, į pirmąjį dešimtuką pateko dar dvi pramogų pasaulio atstovės: aktorė Pamela Anderson (6) ir aktorė bei dainininkė Jenifer Lopez (9).

Tuo tarpu superžvaigždė Madonna gerokai smuktelėjo - iki 37 pozicijos. Kai kurios praėjusių metų žvaigždės visai išnyko, pavyzdžiui: “Beanie Babies”, filmas “Bleiro ragana” ar aktorė Jennifer Love Hewitt.

Planuojama, kad kitų metų populiariausiųjų sąraše bus aktorė Angelina Jolie, muzikos grupės “Tool” ir “Destiny’s Child” bei filmai “Tomb Raider” ir “Lords of the Rings”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.