aA
Valstiečių partijos (LVP) pirmininkas Ramūnas Karbauskis neketina pats atsistatydinti iš Seimo pirmininko pavaduotojo posto ir nemato priežasčių, dėl kurių jį galėtų atstatydinti valdančioji Naujosios politikos dauguma. Tai jis pareiškė ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis
Trečiadienį Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas spaudos konferencijoje pareiškė kartais pasigendąs Seimo pirmininko pavaduotojo R. Karbauskio elgesio konstruktyvumo.

R. Karbauskis atmetė šiuos priekaištus, teigdamas, kad Seimo pirmininkas turėtų skirti jo, kaip Seimo nario ir kaip Seimo pirmininko pavaduotojo, elgesį.

"Jeigu jis (A. Paulauskas - BNS) įsivaizduoja, kad Seimo pirmininko pavaduotojas nėra Seimo narys, tai klysta jis, o ne aš", sakė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, jog savo teisės reikšti nuomonės neketina atsisakyti.

Antradienį Seimui balsuojant dėl 2001 metų biudžeto, R. Karbauskis bei trys kiti Valstiečių partijos nariai balsavo prieš.

"Šio dokumento priėmimas - dar vienas skaudus smūgis Lietuvos žemdirbiams, paskatinsiantis tolesnius žemės ūkio bendrovių ir ūkininkų bankrotus, skurdą ir socialinę įtampą kaime", sakoma ketvirtadienį išplatintame Valstiečių partijos pareiškime.

R. Karbauskio teigimu, kitų metų biudžete žemės ūkiui nebus skirta nė 2 proc. nacionalinio biudžeto.

"Politika žemės ūkio atžvilgiu nepasikeitė - į Europos Sąjungą norima įstoti be žemės ūkio", pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.