aA
Lenkijos lietuvių žurnalas "Aušra" kritikuoja per didelį Lietuvos politikų nuolankumą Lenkijai.
Žurnalo straipsnyje, pavadintame "Ir mužiką prileido prie ponų stalo kampo", nagrinėjamas Lietuvos radijo reportažas apie gruodžio pradžioje Liškiavoje vykusį Lietuvos ir Lenkijos prezidentų Valdo Adamkaus ir Aleksandro Kwasniewskio (Kvasnevskio) susitikimą.

"Aušros" teigimu, šiame reportaže buvo gausu frazių "Lenkija - Lietuvos mokytoja", "Lenkija - ištikimiausia Lietuvos advokatė", "Lenkija kiekviename žingsnyje remia Lietuvos siekius integruotis į Vakarų Europos struktūras", "iš Lenkijos mums reikia tik mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis".

"Tokiame puikiame komentare pakaktų žodį "Lenkija" pakeisti "Tarybų Sąjunga" ir jis atrodytų lyg "Tiesos" komentaras, parašytas, tarkim, 1950 metais", pažymi "Aušra".

Lenkijos lietuvių leidinys, sveikindamas vis gerėjančius abiejų šalių santykius, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą, norėtų, jog jie būtų lygiaverčiai. Žurnalo teigimu, šie santykiai dabar " labai vienpusiški, juose dominuoja Lenkija".

"Varšuvoje politikos vyrai puikiai žino, jog Lietuvos valdžios atstovams, savivaldybių veikėjams, kultūros darbuotojams Lenkija visuomet liks aukščiausios Vakarų kultūros atstovė, siektinas, bet nepasiekiamas idealas. Nemuno krašto atstovų nuomone, su Lenkija lygintis būtų tiesiog juokina. Lenkijos politikos vyrai puikiai žino, jog ir be to, atvykę į Varšuvą, Lietuvos Seimo pirmininkai, prezidentai, premjerai ir užsienio reikalų ministrai nersis iš kailio, kad tik kalbėtų lenkiškai", rašoma žurnale.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.