aA
Tolydžio augant skaitmeninės muzikos populiarumui, po truputį kuriami įrašų formatai, leisiantys vartotojui tos pačios muzikos klausytis ir paprastu kompaktinių diskų ir DVD grotuvu, taip pat asmeniniu kompiuteriu.
Kompaktinis diskas
Tokios organizacijos, kaip Optinio duomenų saugojimo technologijų asociacija (“Optical Storage Technology Association” – OSTA) kuria naują CD suderinamumo instrukcijų rinkinį, pavadintą “MultiPlay”. Tačiau specialistai kol kas skeptiškai žiūri į jų pastangas.

Naudojant “MultiPlay”, bus galima klausytis į įrašomus (CD-R) ir perrašomus (CD-RW) kompaktinius diskus įrašytą muziką standartiniais CD ir DVD grotuvais.

Įprastų kompaktinių diskų grotuvų savininkai skundėsi, kad susiduria su įvairiomis problemomis norėdami paklausyti įrašytus į CD-R ar CD-RW muziko kūrinius. Taip atsitinka todėl, kad kai kurie grotuvai sukurti groti tik serijiniu būdu pagamintus specialiai pažymėtus kompaktinius diskus, o ne įrašytus.

Naujos įrašo formato technologijos pagalba, ši problema bus išspręsta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.