aA
Ginkluotas norvegas, kuris su pistoletu vaikų lopšelyje paėmė įkaitais 35 vaikus ir suaugusius, pirmadienį pasidavė policijai.
Šis pagrobimas įvyko prie vaizdingo fiordo esančiame Vakarų Norvegijos Jelmelando miestelyje. Anksčiau pirmadienį šis vyras suėmė minėtus belaisvius iš pasipiktinimo, kad neteko savo vaikų globos teisių. Jis paleidinėjo žmones grupėmis, kol pasiliko įkaitais tik penkis vaikus ir du suaugusius. Incidentui pasibaigus, pagrobėją išvežė policija.

"Niekas fiziškai nenukentėjo", pareiškė "Reuters" policijos atstovas spaudai. Nusikaltėlis buvo nuvežtas į gretimo Stavangerio uostamiesčio nuovadą.

Įkaitų pagrobimo drama truko maždaug 11 valandų. Prieš pat pasiduodamas, vyras išėmė iš pistoleto du jame buvusius šovinius ir atidavė juos advokatui. Pasipiktinę vaikų tėvai smerkė pagrobėją, pasinaudojusį vaikais dėmesiui patraukti.

Vyras su pistoletu įsiveržė į darželį prieš vidurdienį (10 val. Grinvičo laiku). Netrukus darželį apsupo maždaug 20 gerai ginkluotų policininkų, kai kurie - su kaukėmis ir neperšaunamomis liemenėmis. Šalia laukė greitosios pagalbos sraigtasparnis.

Iš pradžių nusikaltėlis paėmė įkaitais 25 vaikus ir 10 darbuotojų moterų, tačiau per kiek laiko paleido visus įkaitus, išskyrus minėtą septynetą.

Vyras, kurio buvusi partnerė išsikovojo poros vaikų globos teisę, sakė esąs pasipiktinęs tuo, kad, pareiškus jam kaltinimus pasikėsinimu išžaginti, jis prarado net galimybę matytis su dviem sūnumis. Nė vienas jo vaikų nelankė šio darželio.

Vyras įsilaužė į šį darželį todėl, kad viena jo darbuotoja vėliau šį mėnesį turi liudyti prieš jį išžaginimo byloje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.