aA
Visą savaitę bandyta išgelbėti Merkinės bažnyčią, kuri į avarinę situaciją buvo patekusi dėl savavališkų kasinėjimų - po pamatais ieškota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto palaikų.
  • Ieškojo trys ekspedicijos
  • Archeologas pasmerkė

    Ieškojo trys ekspedicijos

    Kultūros vertybių apsaugos departamentas Merkinės bažnyčiai gelbėti paskyrė 20 tūkstančių litų.

    Vytauto Didžiojo palaikų, kurių galimą palaidojimo vietą Merkinės bažnyčioje nurodė ekstrasensai, ieškojo trys ekspedicijos - 1989, 1992 ir 1998 metais.

    1989 ir 1998 metais įvykusiose ekspedicijose dalyvavo ir habilituotas daktaras archeologas Vytautas Urbanavičius bei Paminklosaugos komisijos pirmininkė Gražina Drėmaitė.

    Archeologas pasmerkė

    Buvo ieškoma slaptos patalpos, kur turėjo gulėti Vytauto Didžiojo karstas. Manyta, kad jis čia buvo paslėptas 1655 metais karo su Rusija metu.

    Pasak ekstrasensų, Vytautas Didysis turėjo gulėti akmeniniame karste, o greta jie regėję ir testamentą, kuriame nurodyta, kaip toliau valdyti Lietuvą.

    Archeologo Kęstučio Katalyno nuomone, šios idėjos autoriams ir vykdytojams derėtų pasitikrinti sveikatą pas psichiatrą. Metų metus bandyti tikrinti neaiškią viziją ir sukelti pavojų architektūros paminklui gali tik ne visai normaliai mąstantys žmonės.

  • "Lietuvos rytas"