aA
"Snoro" banko Kretingos skyriaus operatorė kovo pabaigoje iš pagyvenusios moters priėmė 50 Lt pavedimą.

Banko darbuotoja į asmeninės sąskaitos balansą vietoje 50 Lt apsirikusi įrašė asmeninės sąskaitos numerį, kuri virto šešiaženkle suma. Taip 18-mečio kretingiškio kreditinėje kortelėje stebuklingu būdu atsirado beveik du milijonai litų. Vaikinas ilgai nesnaudė ir per pusdienį padedamas draugų sąskaitą Vilniuje ir Elektrėnuose "Snoro" banko bankomatuose sugebėjo išgryninti iki 71,11 tūkst. litų.

Daugiau nespėjo, mat "Snoro" banko Kretingos taupomojo skyriaus operatorė, pamačiusi savo klaidą, apie ją informavo centrinę banko būstinę. Tačiau sąskaitą suspėta užblokuoti tik po kelių valandų.

Per tą laiką aštuoniolikmetis iš vargšo tapo gal net turtingiausiu šalies piliečiu. "Snoro" banko valdžia susizgribo ir Kretingos policijoje netrukus buvo iškeltos dvi baudžiamosios bylos. Viena - žioplai operatorei dėl aplaidumo darbe, kita praturtėjusiam vaikinui už radinio pasisavinimą.

Kretingos policijos komisaras Gintaras Kairys LŽ neslėpė savo susidomėjimo šia istorija. Jis teigė, jog "aukso puodą" iš "Snoro" banko išlošęs vaikinas su tėvu po kelių dienų nuo pinigų išgryninimo šiuo reikalu užsiėmusiems policijos pareigūnams pažadėjo be jokių problemų atsiskaityti su banku. Policijos pareigūnai laukė pasirodant naujųjų turčių, tačiau šie prasmego ir slapstėsi kelis mėnesius.

Pasirodo, naujieji Kretingos turtuoliai pasinaudojo netikėtai atsiradusia galimybe ir išvyko užsienin. Komisaras spėja, kad Ispanijon. Vaikinas bylą tiriantiems pareigūnams pasisakė iš išgrynintų pinigų nusipirkęs treningus, kedus, "mobiliakų" ir t.t. Aštuoniolikmetis prisipažino neišleidęs visų pinigų. Tą patį teigė ir jo tėvas.