aA
Condoleezza Rice (Kondoliza Rais), paskirta išrinkto JAV prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) patarėja saugumo klausimais, mano, kad dabartiniame etape nereikia Rusijai teikti pagalbos.
Interviu radijo programai "Bloomberg Politically Speaking" ji sakė, kad dabar Rusijai "reikia susitvarkyti savo namuose, įtvirtinti teisės viršenybę, įdiegti veikiančią mokesčių sistemą ir ką nors padaryti, kad paskatintų savo verslą". Pagalba, C. Rice nuomone, trukdys reformų procesui.

Naujoji administracija laikysis tos pozicijos, kad "šiuo metu Rusijai nereikia kokios nors tarptautinės pagalbos". Nėra jai būtina ir papildoma TVF parama, pažymėjo ji.

"Rusija nėra mūsų priešininkė, sakė C. Rice. Mes galime dirbti drauge, bet tik vadovaudamiesi realizmu, Amerikos interesų gynimo interesais".

G. W. Busho administracija sieks įgyvendinti priešraketinės gynybos kūrimo planą, kurį kritikuoja Rusija.

Pasak C. Rice, prezidentas Vladimiras Putinas yra tvirtas politikas, ginantis Rusijos interesus. "Ir mums reikia būti tokiais", pabrėžė ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.