aA
Operatyvinė tardymo brigada neatmeta galimybės, kad pasikėsinimas į Maskvos vyriausybės vicepremjerą užsienio ekonominiams ryšiams Josifą Ordžonikidzę susijęs su jo tarnybine veikla.
Kaip pranešė vienas operatyvinės tardymo brigados, esančios įvykio vietoje, atstovų galbūt "J. Ordžonikidzės automobilio apšaudymas ir prieš kelis mėnesius įvykdytas pasikėsinimas į jo padėjėją Viačeslavą Borulniką - vienos grandinės grandys".

J. Ordžonikidzė Maskvos vyriausybėje yra atsakingas už tarptautinius ekonominius ryšius, kuruoja kelis didelius projektus, tarp jų - Maskvos tarptautinio verslo centro statybą, trasos "Formulei-1" tiesimą, viešbučių rekonstravimą.

Operatyvininkai pažymi, kad pasikėsinimas į vicepremjerą buvo gerai suplanuotas. Nusikaltėliai gerai žinojo maršrutą, kuriuo J. Ordžonikidzė važinėjo į darbą Maskvos merijoje. Apšaudęs jo automobilį užpuolikas numetė Kalašnikovo automatą su duslintuvu ir greitai skersgatviais perbėgo į kitą gatvę, kur jo, kaip manoma, laukė bendrininkas.

Operatyvininkai taip pat pažymi, kad nusikaltimas buvo padarytas už 500 metrų nuo miesto administracijos pastato.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.