aA
Bendrovė “RedHat” paskelbė, kad jos gaminama “OS Linux” versija – “Clinux” – bus naudojama naujame nuotolinio valdymo prietaise “rymicNET”, kuris kontroliuos transporto priemonių techninės būklės stebėjimo sistemas.
Tankas
Manoma, kad naująją sistemą naudos JAV karinės pajėgos. Tačiau iš pradžių “rymicNET” turi praeiti bandymus – operacinė sistema bus įdiegta į 3000 sunkvežimių, tankų ir kitų savaeigių karinių transporto priemonių.

Kaip teigė “rymicNET” sistemą sukūrusios bendrovės “Rymic” prezidentas Styvas Mėjus, anksčiau panašiuose įrenginiuose buvo naudojamos tradicinės operacinės sistemos, tačiau nei viena iš jų iki galo neatitiko keliamų reikalavimų ir nebuvo pakankamai stabili. “Skirtingai nuo jų, “Clinux” leidžia atlikti stabilius transporto priemonių techninių charakteristikų pokyčius realiame laike”, - patikslino jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.