aA
"Mes buvome tapę savotiškais baltaisiais komisaro vergais - už dyką darbo metu statėme jo namą, laukuose rinkome bulves, kasėme griovius", - "Lietuvos rytui" pasakojo buvęs Kėdainių rajono apsaugos policijos inžinierius Antanas Viščius.
  • Elektrikai dalijosi darbais
  • Pinigų niekam nemokėjo

    A.Viščius ir kiti buvę Kėdainių rajono apsaugos policijos darbuotojai savo buvusį viršininką Algirdą Četrauską kaltinimais apipylė tik po to, kai neteko darbo.

    Po reorganizacijos keletas Kėdainių rajono apsaugos policijos darbuotojų šią vasarą buvo atleisti iš pareigų.

    Tuo tarpu A.Četrauskas buvo paaukštintas.

    Neseniai jis tapo Kauno vyriausiojo policijos komisariato apsaugos skyriaus vadovu.

    A.Četrauskui yra pavaldūs ne tik miesto, bet ir apskrities apsaugos policijos padaliniai.

    Elektrikai dalijosi darbais

    Buvę Kėdainių apsaugos policijos darbuotojai tvirtino, kad daugiausia komisarui A.Četrauskui talkino elektrikai.

    "Buvo dvi elektrikų brigados, kuriose dirbo po šešis žmones. Paprastai viena brigada dirbdavo savo darbovietėje, o kita - A.Četrausko name", - pasakojo buvęs Kėdainių apsaugos policijos elektrikas Rimantas Lipskas.

    Anot R.Lipsko, per septynerius A.Četrausko vadovavimo metus beveik nebuvo nė vieno apsaugos policijos darbuotojo, kuris nebūtų dirbęs komisarui privačių darbų.

    Komisaras esą versdavo dirbti net apsaugos policijos darbuotojas. Jas komisaras tarnybiniu automobiliu nuveždavo pas savo tėvus ir liepdavo rinkti bulves, obuolius, dirbti kitus darbus.

    "Moterys rinkdavo bulves, o komisaras vaikščiodavo į kišenes susikišęs rankas ir švilpaudavo", - prisiminė buvę A.Četrausko pavaldiniai.

    Pinigų niekam nemokėjo

    Komisaro pavaldiniai pasakojo, kad rytais jie būdavo atvežami į komisaro namą, o vakare - parvežami į darbovietę.

    Apsaugos policijos darbuotojams komisaro namuose tekdavo dirbti ir šventadieniais. Tačiau tuomet dažniausiai dirbdavo kuo nors prasikaltę žmonės.

    Buvę A.Četrausko pavaldiniai teigė, kad komisaras niekada niekam už darbus nemokėjo: "Jam, matyt, atrodė, kad visi ir taip turi būti patenkinti, kad gauna darbo".

    Vyrai su kartėliu prisiminė atvejį, kai vieną sekmadienį komisaras jiems liepė kieme skaldyti malkas: "Atvežė mus į savo kiemą, o pats kažkur išvyko, palikęs puslitrį alaus".

    Žmonės dirbo spaudžiant šalčiui, pervargo, susikruvino rankas, išalko.

    Labiausiai savo darbuotojų pagailo inžinieriui A.Viščiui: "Už savo pinigus nupirkau vyrams užkandos, atsigerti, tris kirvius".

  • "Lietuvos rytas"