aA
Computer Monitor
Mokesčių policija "Fimos" filialuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje atliko patikrinimą ir nustatė, kad dalis bendrovėje naudojamos "Microsoft", "Symantec", "Adobe", "AutoDesk", "Corel" programinės įrangos yra neteisėta.

Verslo programinės įrangos aljanso (Business Software Alliance - BSA) atstovė Lietuvoje advokatė Jolanta Pranckevičienė BNS sakė, kad dėl neteisėto programinės įrangos naudojimo "Fimoje" tikimasi susitarti taikiai.

Bendrovės "Fima" prezidentas Vaidas Barakauskas BNS sakė, kad įmonė yra gana didelė, turi nemažai darbuotojų, todėl "sunku viską kontroliuoti ir akylai sekti". Pasak "Fimos" vadovo, kai kurios programinės įrangos licencijos po patikrinimo buvo pristatytos mokesčių policijai.

V. Barakauskas teigė suprantąs, kad tikrinti bendrovių naudojamą programinę įrangą yra būtina, nes visame pasaulyje, ypač mažiau išsivysčiusiose šalyse, nelegalios programinės įrangos vartojama gana daug.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.