aA
Jau išleistas ilgai lauktas ir daug diskusijų sukėlęs vaizdo suglaudinimo formatas “3ivx”. Šio formato kūrėjai tvirtina, kad nuo dabar dažniausiai naudojamų “DivX” bylų šiuo formatu suglaudintos bylos dydžiu skiriasi beveik du kartus, o gali būti ir dar mažesnės (40-60 procentų “DivX” bylų dydžio).
"3ivx"
Tačiau daugelis bandžiusiųjų šią suglaudinimo sistemą nusivylė. Jų teigimu, normaliam filmų rodymui reikia itin galingo kompiuterio, nes jei kompiuteris lėtesnis, tuomet iš 16 MB dydžio failo galima pamatyti tik keletą kadrų, o garso taip pat nesigirdi.

Kuriančiųjų panašias sistemas manymu, “3ivx” naudojamas suglaudinimo metodas yra nenaudingas, nes jau “DivX” pilnai išnaudojo šias galimybes, o “3ivx” kūrėjų tvirtinimai, esą jų programa sumažina filmų dydį ir pagerina kokybę, yra tik nevykęs pokštas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.