aA
Lenkijoje daugiau kaip dvi savaites tęsiasi medicinos seserų protesto akcijos.
Šalies medicinos seserų ir slaugių profesinės sąjungos pirmininkė Bozena Banachowicz (Božena Banachovič) BNS sakė, kad pirmadienį Lenkijos sostinėje gali būti paralyžiuotas transporto eismas. Į Varšuvą ruošiasi atvykti keli šimtai medicinos seserų, kurios planuoja blokuoti eismą centrinėje miesto magistralėje.

B. Banachowicz duomenimis, iš 400 Lenkijos medicinos įstaigų, streikai vyksta beveik pusėje iš jų.

Antrą savaitę medicinos seserys yra užėmusios Lenkijos Sveikatos apsaugos ministerijos pastatą. Sekmadienį jos norėjo, kad kunigas laikytų streikuojančioms moterims mišias, tačiau tai daryti uždraudė klebonas, kurio parapijai priklauso ministerija.

Tuo tarpu Liublino arkivyskupas Jozefas Zycimskis (Jozefas Žicimskis) sekmadienį per pamokslą pakvietė tikinčiuosius "solidarizuotis su nuskurdusiomis, silpnomis moterimis" ir pakvietė vyriausybę ieškoti sprendimų, kad medicinos seserims būtų užtikrinti tinkami atlyginimai.

"Turime pasiekti, kad Lenkija netaptų kontrastų šalimi, kurioje vieni galvoja, jog yra sukurti tik vadovų pareigoms, o kitas gali uždirbti 440 zlotų (400,4 lito) ir nieko tai nedomina", sakė arkivyskupas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.