aA
Už paramą Naujosios sąjungos (socialliberalų) ir liberalų koalicijai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) pažadėtas švietimo ir mokslo viceministro postas jau kelia rūpesčių valdančiosios koalicijos vadovams, teigia dienraštis "Lietuvos rytas". Kaip rašo dienraštis, Seime artėjant balsavimui dėl kitų metų biudžeto įstatymo, skaičiuojamas kiekvienas balsas.
Pagal koalicinės sutarties protokolą, LLRA yra įsipareigojusi, kad du jos parlamentarai parems Seimo daugumos sprendimus.

Tačiau LLRA kandidatas, Trakų rajono Šklėrių pagrindinės mokyklos direktorius, 38 metų Jaroslavas Narkevičius neskiriamas į švietimo ir mokslo viceministrus.

Švietimo ir mokslo ministras socialliberalas Algirdas Monkevičius, naudodamasis jam suteikta teise pasirinkti savo komandos narį, dar prieš tris savaites atsisakė LLRA pasiūlyto atstovo.

Anot dienraščio, ministras suabejojo, ar pretendentui pakaks kompetencijos kuruoti švietimo socialinę politiką, ir paprašė pateikti daugiau kandidatūrų, kad galėtų pasirinkti.

Praėjus trims savaitėms, LLRA nekeičia savo nuomonės dėl J. Narkevičiaus kandidatūros, kuri buvo patvirtinta partijos tarybos posėdyje.

LLRA pirmininkas, Seimo narys Valdemaras Tomaševskis dienraščiui tvirtino, jog LLRA įvykdė savo įsipareigojimus ir parėmė valdančiąją koaliciją, renkant Seimo ir Vyriausybės vadovybę, tvirtinant ministrų kabineto veiklos programą, nors partijoje buvo tam prieštaraujančių.

Dienraščio žiniomis, LLRA siūlė ir Vilniaus rajono švietimo skyriaus vedėjo Jano Dzilbo kandidatūrą, tačiau jai taip pat nebuvo pritarta.

Vilniaus rajone, kur dominuoja lenkų tautybės gyventojai, išlieka didžiausi įtampos židiniai dėl naujų lietuviškų mokyklų veiklos bei steigimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.