aA
Vakar 34 miestų ir rajonų merai išplatino kreipimąsi į Prezidentą Valdą Adamkų, Seimo pirmininką Artūrą Paulauską ir premjerą Rolandą Paksą, nerimaudami, kad ir 2001 metų valstybės biudžete gali būti įteisinta finansinė savivaldybių nelygybė.
Kreipimesi į šalies vadovus teigiama, kad dėl pajamų paskirstymo tarp savivaldybių formulėje padarytos klaidos pajamos tarp visiškai panašių savivaldybių nuo 1997 metų skiriasi iki 100 ir daugiau procentų.

Beveik trečdaliui savivaldybių 1998 ir 1999 metais buvo priskaičiuotos nepagrįstai didelės, o kitam trečdaliui mažos pajamos.

Kreipimosi autoriai teigia, kad nelygybė tarp savivaldybių išlieka ir 2001 metais, ir nurodo būdus, kaip ją būtų galima ištaisyti, paliekant tą patį finansavimo lygį didžiausias pajamas gaunančioms savivaldybėms, ir palaipsniui didinant kitų savivaldybių pajamas iki to paties lygio.

"Mes sutinkame, kad gali būti išskirtiniai valstybės interesai atskirose savivaldybėse, bet tam turi būti skiriamos specialiosios tikslinės dotacijos", - teigia kreipimosi autoriai.