aA
Lenkijos savaitraščiui "Czas" aiškindamas, kodėl Šalčininkų rajone nedaug investuoja užsieniečiai, parlamentaras Janas Senkevičius teigė, jog "verslininkai nenoriai investuoja regionuose, kur gali kilti etninių nesutarimų bei nesureguliuoti nuosavybės klausimai".
Seimo nario nuomone, kol nebus išspręsta žemės grąžinimo problema, Vakarų investicijų įplaukos bus ribotos.

J. Senkevičius lietuvius kaltina tuo, kad "vietovėse, kuriose gyvena vos dvi-trys lietuvių šeimos, atidaromos lietuviškos mokyklos ir darželiai".

Lenkų savaitraštis publikacijoje "Šalčininkai nepraranda vilties" rašo, kad Lietuvoje žemę atgavę lenkai pradeda plikoje vietoje ir neturi jokių galimybių ūkininkauti, nes nėra lėšų inventoriui įsigyti ir būtiniausioms investicijoms, o "apie kreditus bankuose tegali tik svajoti, kadangi palūkanos labai didelės".

"O tai, jog Šalčininkų ūkininkai šiaip taip verčiasi - organizacijos "Wspolnota polska" nuopelnas, kuri nuo 1993 metų jiems padeda įvairiausiais būdais, tiekia jiems padargus ir padėvėtas žemės ūkio mašinas", teigia "Czas".

Jis primena naują "Wspolnota polska" pasiūlymą aplink Vilnių sukurti daržininkystės ir sodininkystės juostą, kuriam pritarė ir oficialioji Lietuvos valdžia.

"Tačiau neaišku, ar tai iš jos pusės nėra tik gudrybė, nes ankstesniais metais buvo garsiai kalbama apie prezidento Algirdo Brazausko siūlomą paramos Pietryčių Lietuvai programą, kuri baigėsi lietuviškų mokyklų ir darželių statyba lenkiškuose kaimuose", rašo savaitraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.