aA
LNK laidai "Savaitės panorama" A.Katkevičius tvirtino, jog palieka "Veidą" dėl nesutarimų su jo leidėjais dėl žurnalo koncepcijos.

"Veido" redaktorius nei paneigė, nei patvirtino, kad didelės reikšmės jo ir R.Grinevičiūtės atsistatydinimui turėjo "Veide" publikuotas rašinys apie verslininko Jono Urką ir Vytautą Landsbergį. Tačiau p. Katkevičius "Savaitės panoramai" sakė, jog jei šis skandalingas rašinys nebūtų išspausdintas, jo darbas "Veide" būtų susiklostęs kitaip.

"Išeinu, nes aš taip noriu",- žurnalui "Ekstra" sakė trejus metus šiam žurnalui vadovavęs p. Katkevičius. "Ekstrai" jis tvirtino iš pradžių eisiąs ant pačios artimiausios pievelės ir kokį mėnesį gersiąs.

A. Katkevičius BNS nurodė, kad pagrindinė jo pasitraukimo priežastis yra pinigai.

"Jeigu nori turėti tokį prašmatnų dalyką, kaip savaitinis naujienų žurnalas, kuris brangiai kainuoja, į jį reikia investuoti, kentėti dantis sukandus ir laukti, kol jis atsipirks kada nors", sakė "Veidą" paliekantis A. Katkevičius.

Pasak jo, naujienų žurnalui reikia rimtų investicijų, o jų nebuvo.

BNS žiniomis, pastaruoju metu "Veido" žurnale darbuotojams buvo sumažinti atlyginimai, tačiau A. Katkevičius atsisakė tai komentuoti.

Kol kas jis sakė žinąs tik apie savo pirmosios pavaduotojos išėjimą iš žurnalo, tačiau pabrėžė, kad žurnale dirbo "vieninga komanda".

R. Grinevičiūtė sakė buvusi informuota, kad vienas iš žurnalo savininkų dėl jos kritinių rašinių apie Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį "jaučiąs diskomfortą", todėl nusprendusi pasitraukti.

Jos apsisprendimą sustiprino A. Katkevičiaus išėjimas.

Žurnalistė teigė, jog ir kiti kolegos ieško darbo kituose leidiniuose. Ji teigė gavusi pasiūlymų dirbti dienraščiuose "Respublika" ir "Lietuvos aidas", tačiau kol kas galutinai neapsisprendė.

Ji sakė norinti pailsėti ir pabaigti rašyti pradėtą Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio biografiją.

"Veido" bendrovės direktorius Algimantas Šindeikis BNS atsisakė "iki gegužės pabaigos" komentuoti kadrinius pasikeitimus žurnale.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.