aA
Kęstutis Kristinaitis
Kęstutis Kristinaitis
K. Kristinaitis 1991 metais nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo, nes šis įstatymas tuo metu negaliojo, tačiau pasielgė neetiškai.

Tokią išvadą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė penktadienį ir ją pateiks Vyriausybei.

Gautą sklypą K. Kristinaitis, kaip teigė S. Damkauskas, pardavė dabar jau mirusiam "Tauro banko" vadovui Genadijui Konopliovui už 48 tūkst. dolerių, tačiau pusės sumos, kaip buvo tartasi, S. Damkauskui neatidavė, tvirtindamas, jog jo sūnus jam yra negražinęs skolų.

K. Kristinaitis šiuos S. Damkausko teiginius neigia.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkas Vytautas Andriulis penktadienį po posėdžio žurnalistams sakė, jog 1991-1992 metais negaliojo Viešų ir privačių interesų derinimo įstatymas, jo negalima taikyti atgaline data, todėl negalima teigti, kad K. Kristinaitis savo elgesiu pažeidė tarnybinę etiką.

Pasak V. Andriulio, jei tokia situacija susiklostytų dabar, tai būtų traktuojama kaip akivaizdus tarnybinės etikos pažeidimas. Komisija be išvadų pareiškė ir savo nuomonę, jog dirbdamas Žemės ūkio ministerijoje ir tuo pačiu metu atstovaudamas privatiems S. Damkausko interesams, dabartinis žemės ūkio ministras pažeidė Lietuvos valstiečio ūkio įstatymą ir pasielgė neetiškai.

V. Andriulis pabrėžė, kad komisija nagrinėjo tik sklypo įsigijimą, nes tuo metu, kai sklypas buvo parduodamas, K. Kristinaitis jau nebuvo valstybės tarnautojas.

Premjero atstovas spaudai Rimvydas Paleckis BNS sakė, kad iki pirmadienio, kol bus pateiktos oficialios Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados, Vyriausybė jų nekomentuos.

"Manau, kad sulaukęs išvadų ir K. Kristinaičio reakcijos, premjeras turės ką pasakyti", sakė R. Paleckis.

Tuo tarpu pats žemės ūkio ministras K. Kristinaitis žurnalistams sakė neketinąs atsistatydinti. Jis teigė norįs gauti išsamias komisijos išvadas, kuriose būtų nurodyta, kokį pažeidimą jis padarė 1991 metais, nes dabar jo turimos komisijos išvados esančios "labai abstrakčios".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.