aA
Lenkų dvasininkas Zbigniewas Karolakas (Zbignevas Karolakas), kuris kunigavo Baltarusijos mieste Breste, turi išvykti iš šalies. Tokį sprendimą priėmė miesto merija.
Kunigas, kuris per trejus metus valdžios organams taip ir nepranešė apie savo gyvenimą Breste, kaltinamas pasų režimo pažeidimu. Be to, jis nebuvo gavęs leidimo užsiimti sielovada.

Z. Karolakas iš Baltarusijos turėjo išvykti jau prieš mėnesį, tačiau prievartiniam kunigo išsiuntimui iš šalies kelią užkirto parapijiečiai, kurie drauge su kunigu kiauras paras budėdavo bažnyčioje.

Neoficialiais duomenimis, Baltarusijoje dirba keli šimtai lenkų kunigų ir vienuolių. Daugelio jų sielovadinė ir religinė veikla yra neatsiejama nuo lenkybės puoselėjimo.

Tai kelia nepasitenkinimą Baltarusijos valdžiai, kuri lenkų misionierius jau seniai kaltina mėginimais polonizuoti baltarusius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.