aA
Kauno apygardos administracinis teismas aiškinasi, ar teisėtai miesto Taryba spalio 30 dieną atleido iš pareigų vicemerus Eriką Tamašauską ir Gediminą Jankų bei komitetų pirmininkus. Teismas administracinę bylą išnagrinėjo, tačiau sprendimą paskelbs kitą savaitę.
Į Administracinį teismą kreipėsi 14 Kauno Tarybos narių, prašydami, kad Tarybos sprendimai būtų pripažinti neteisėtais, ir įpareigoti merą panaikinti pažeidimus. Teismo posėdyje penktadienį dalyvavę 4 Tarybos nariai teigė, kad spalio 30 dieną nagrinėjant interpeliaciją vicemerams buvo pažeistas statutas, o atleidžiant komitetų pirmininkus turėjo būti slaptas balsavimas.

Pasak buvusio vicemero socialliberalo Eriko Tamašausko, klausimas dėl interpeliacijos jam kaip tarybos nariui buvo pateiktas vėliau nei numato įstatymai ir jis negalėjo deramai pasirengti. Pagal įstatymus, Tarybos narys su interpeliacijos medžiaga turi susipažinti likus ne mažiau kaip trims darbo dienoms prieš Tarybos posėdį.

Buvęs vicemeras ir buvęs Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) narys G. Jankus teigė, kad jo netenkina ir įrašas darbo knygelėje - "netekus pasitikėjimo atleistas anksčiau laiko". Pasak G. Jankaus, jį atleidžiant "neišlaikytos etinės ir moralinės normos".

Tarybos nario socialliberalo Konstantino Pesenkos nuomone, "atleidžiant komitetų pirmininkus balsavimas turėjo vykti slaptai ir galėjo būti kiti rezultatai."

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.