aA
Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) pareiškė, kad šiandien - labai svarbi Ukrainai ir visam pasauliui diena".
JAV prezidento kreipimesi, kuris bus transliuojamas penktadienio vakarą per Ukrainos televiziją, sakoma, kad Amerika rems Ukrainos pastangas siekti "užimti deramą vietą tarp Europos valstybių ir pasaulio laisvosios rinkos demokratijų".

"Prieš keturiolika metų ukrainiečiai didvyriškomis pastangomis siekė apriboti pavojų ir apsaugoti savo liaudį. Šiandien mes matome tokius pat ryžtingus veiksmus, kai Ukraina, bendradarbiaudama su JAV, Didžiuoju septynetu ir Europos Sąjunga vykdo savo istorinį sprendimą galutinai uždaryti Černobylio atominę elektrinę. Tai yra pergalė gerovės labui ir laisvų demokratinių valstybių bendrų tikslų siekimo svarbos įrodymas.

"Amerika jūsų pusėje. Linkiu jums geros kloties. Šlovė Ukrainai!", tokiais žodžiais užbaigė savo kreipimąsi JAV prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.