aA
Ignalinos rajono Švedriškės kaimo gyventojai stipriai sumušė kapinių vagis. Kaimo gyventojai patys patykojo vagišių ir surengė jiems egzekuciją, po kurios kapinių vagys pateko į ligoninę.
Sulaikytus įtariamuosius gyventojai perdavė policijai, tačiau po sulaikymo jie atsidūrė ne policijos areštinėje, o ligoninėje. Manoma, kad ligoninėje jie bus gydomi keletą dienų.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai nustatė, kad kapinėse vogė 23 metų Zarasų rajono gyventojas Andrejus Petrovas ir 26 metų Gediminas Kriugiškis.

Jų pavogtos antkapių tvorelės rastos sukrautos į lengvąjį automobilį. Abu sulaikytieji jau anksčiau buvo teisti.

Rajono policijos komisariate ir gruodžio 4 dieną buvo užregistruotas pareiškimas, kad aliumininės kapinių tvorelės buvo pavogtos tose pačiose Švedriškės kaimo kapinėse.

Todėl įpykę kaimo gyventojai, pastebėję įtarimą sukėlusį apie kapines besisukiojantį automobilį, pasekė jį ir, pamatę, kad kapai vėl yra niekinami, surengė egzekuciją.

Vagystės bylą tiria Ignalinos rajono policijos komisariatas. Sprendimą dėl Švedriškės kaimo gyventojų smurto turi priimti rajono apylinkės prokuratūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.