aA
Pasak Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skulptorių sekcijos pirmininkės Dalios Matulaitės, “Winterfresh ledo skulptūrų parkas” yra proga pamatyti trumpą gyvenimo džiaugsmo atkarpą.
Vakar, gruodžio 14 d., ledo skulptūrų parko eskizų komisija konkurso būdu atrinko ir paskelbė 20 menininkų, gruodžio 26–29 dienomis kursiančių “Winterfresh ledo skulptūrų parką”.

Eskizų komisijoje dalyvavo Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus skulptorių sekcijos pirmininkė Dalia Matulaitė, Vilniaus miesto vyr. dailininkė Dalija Rudytė, Vilniaus arkivyskupijos atstovai Rolandas Makrickas ir Rimantas Dalgėda bei reklamos agentūros MIA atstovai Marius Jovaiša ir Jurga Šutkienė.

Renkant darbus, komisijai buvo svarbi kuo didesnė žanrų ir temų įvairovė, todėl pirmenybė buvo teikiama vaizduotei, medžiagos supratimui, netikėtiems sprendimams ir bandymams išreikšti žiemos grožį naudojant tokią laikiną medžiagą kaip ledas. “Tai turėtų būti vaikystėje patirtų įspūdžių, kai plaukia lytys, tįsta varvekliai, reginys. Skulptūrų temos neliteratūrinės”, - sakė Dalia Matulaitė.

Būsimieji ledo skulptūrų autoriai, vyresniosios kartos atstovai Arvydas Ališanka ir Kęstutis Musteikis, jau yra dirbę su ledu. Tačiau dauguma autorių su ledo tektonika susidurs pirmą kartą, todėl, pasak Dalios Matulaitės, bus įdomu stebėti, kaip rutuliojasi idėja - nuo eskizo iki galutinės koncepcijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.