aA
Mažų, tačiau radikalių judėjimų rėmėjai, prie Seimo protestavę prieš Vyriausybės veiklą, sudegino premjero Rolando Pakso lėlę ir nesėkmingai pamėgino pro policijos užkardas prasiveržti į pačius Seimo rūmus Ne kartą "Ubagų baliuose" dalyvavęs kauniškis šunelis Maiklas mitingui prie Seimo buvo aprengtas kaip "čekis Tapio Paarmai" už branginamus telefono pokalbius.
Mitingas
© "Lietuvos žinios"
Ubagų karaliumi tituluotas V.Šustauskas mitingo dalyviams pranešė esąs nusivylęs politika, todėl vėl "grįžtąs pas savo ubagus".

Šią žinią minia sutiko ovacijomis.

V.Šustauskas LŽ patvirtino nusivylęs darbu Seime, nes jame neturi jokios įtakos ir negali padėti paprastiems žmonėms. Didžioji V.Šustausko mitinge pasakytos kalbos dalis buvo skirta "Lietuvos telekomui".

Pasak buvusio Kauno mero, po Naujųjų metų Lietuvoje ketinamos įvesti telefono pokalbių kainos yra didžiausios pasaulyje.

Miniai LLS lyderis įrodinėjo, kad tauta "kaip viesulas ar kokia audra" turi pakilti prieš telekomo vadovo Tapio Paarma mėginimus branginti telefono pokalbius.

"Jis iš jūsų mėgina atimti paskutinę susisiekimo priemonę, telefoną, per kurį iki šiol galėjot bent pasišnekėti, nes transporto kainos ubagams jau seniai neįkandamos", - sakė V.Šustauskas.

Netrukus jis baigė kalbą teisindamasis, kad "sveikata nelaiko, vėl pakilo spaudimas".

Nepaisant mitinguotojų rodytos paramos V.Šustauskui, minioje buvo matyti keli plakatai, LLS lyderį apšaukiantys išdaviku, pardavusiu ubagus dėl Seimo nario mandato.

Baigiantis mitingui jo dalyviai patraukė prie Seimo rūmų reikalaudami, kad juos priimtų Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Specialiosios policijos pajėgos viena vora nuo protestuojančiųjų 70 metrų atstumu atitvėrė Seimo rūmų prieigas.

Tačiau žmonės pralaužė policijos užkardą ir pasileido bėgti prie įėjimo į Seimą. Ten juos pasitiko trimis eilėmis glaudžiai sustoję greitojo reagavimo policijos grupės pareigūnai. Seimo rūmų durys buvo nedelsiant užrakintos.

Mitinguotojai ėmė aršiai grumtis su policininkais, reikalaudami susitikimo su A.Paulausku. Minioje pasigirdo raginimų jėga susidoroti su valdžia. Netrukus visi Seimo šturmo dalyviai reikalavo A.Paulauską ir R.Paksą nušauti arba pamauti ant šakių.

Antrajai gyvai policininkų užkardai atlaikius žmonių puolimą, pastarųjų entuaziazmas akivaizdžiai prislopo. Mitinguotojai nusprendė savo akciją perkelti prie Vyriausybės rūmų ir ėmė pamažu skirstytis.