aA
JAV prezidento žmona ir išrinktoji senatorė Hillary Rodham Clinton (Hilari Rodam Klinton) per kelias dienas tikriausiai pasirašys kokių 8 mln. JAV dolerių (32 mln. litų) vertės kontraktą dėl savo atsiminimų knygos leidimo, ketvirtadienį sakė šaltinis.
Hillary Clinton
Hillary Clinton
Niujorko laikraščiai rašo, kad dėl teisės leisti šią knygą varžosi tokios leidyklos, kaip "Penguin Putnam", "Farrar Straus & Giroux", "Simon & Schuster", "Miramax Talk Media Books" ir kad H. R. Clinton jau siūloma 7,6 mln. JAV dolerių. Ši suma nedaug nusileidžia 8,5 mln. JAV dolerių, kurie 1994 metais buvo sumokėti už popiežiaus Jono Pauliaus II knygą.

Ketvirtadienį nė viena minėta leidykla šių pranešimų nekomentavo. H. R. Clinton iš prezidento žmonos "persikvalifikuoja" į senatorę - praėjusį mėnesį ji laimėjo rinkimus Niujorke ir tapo pirmąja JAV istorijoje dirbančio prezidento žmona, iškovojusia renkamą postą.

"Hillary turėjo privilegiją gyventi Baltuosiuose rūmuose aštuonerius nepaprastus metus ir, baigdama vieną gyvenimo etapą bei pradėdama naują, ji nori pasidalyti savo patirtimi", sakė jos atstovas spaudai Howardas Wolfsonas (Havardas Vulfsonas).

Dalį už atsiminimus gautų pinigų H. R. Clinton ketina skirti labdarai, pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.