aA
Privatų verslą į politiką iškeitusiems parlamentarams nepavyksta išvengti kaltinimų dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimų.
  • Turi radijo stoties akcijų
  • Priminė, kur dirba duktė

    Tabako kontrolės įstatymo pataisų projektą vakar pateikęs liberalas Gintautas Babravičius, "Lietuvos ryto" žiniomis, siekdamas išvengti galimų kaltinimų, iš anksto kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Dalią Teišerskytę.

    Turi radijo stoties akcijų

    Informacinės visuomenės plėtros komisijos vardu G.Babravičius ketina pateikti Seimui dar kelių įstatymų pataisas, susijusias su kompiuterinių programų legalizavimu, taip pat visuomenės informavimo reglamentavimu.

    G.Babravičius neslepia, kad šios įstatymo pataisos yra tiesiogiai susijusios su buvusia jo veikla ir dabartiniu statusu - 10 metų jis vadovavo "Radiocentrui" ir yra šios radijo stoties bendrasavininkis. Jis taip pat vadovavo ir Radijo bei televizijos asociacijai, Tarptautinės reklamos asociacijos Lietuvos skyriui, Laisvojo žodžio fondui.

    Priminė, kur dirba duktė

    Galimu interesų derinimo pažeidimu konservatoriai įtarė ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Kęstutį Glavecką.

    Šis centristas vakar Seimui pateikė Lietuvos banko įstatymo pakeitimo projektą.

    Tačiau dešinioji Seimo opozicija priminė, kad šiame banke dirba K.Glavecko duktė, todėl gali būti pažeidžiamas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas.

  • "Lietuvos rytas"