aA
Vakar moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė savo iniciatyva oficialiai pradėjo tyrimą pagal "Lietuvos ryte" paskelbtą straipsnį "Telšiškė naktimis dažnai sapnuoja policininkės uniformą".
  • Tyrimas - du mėnesiai

    Užkliuvo straipsnis

    Trečiadienį laikraštyje išspausdintame straipsnyje buvo rašoma apie Teisės universiteto Policijos fakulteto pirmą kursą baigusią Nijolę Gustytę, kuri jau pusantrų metų prašosi įdarbinama Telšių rajono policijos komisariate, bet darbo negauna.

    Kai kurie vadovaujantys Telšių rajono policijos komisariato darbuotojai ne kartą Nijolei yra atvirai sakę, kad "panelės policijoje - nepageidaujamos".

    Tyrimas - du mėnesiai

    "Ta mergina taip trokšta būti policininkė, kad net pavydas ima. Perskaičius straipsnį, susidaro įspūdis, kad Telšių rajono policijos komisariate ji galėjo būti diskriminuojama", - "Lietuvos rytui" sakė lygių galimybių kontrolierės patarėjas Algirdas Meškauskas.

    Tyrimas turėtų būti baigtas per du mėnesius.

    Per tą laiką bus gauti atsakymai iš kai kurių atsakingų pareigūnų.

    Jei bus nustatyta, kad Telšių rajono policijos komisaras S.Laurušonis pažeidė įstatymą, jam bus pasiūlyta nutraukti lygias lyčių teises pažeidžiančius veiksmus.

    Jei pareigūnas neklausys pakartotinai, jam gali būti paskirta bauda iki 4 tūkst. litų.

    Naujajame Baudžiamajame kodekse už lyčių diskriminaciją numatytas ir laisvės atėmimas iki dvejų metų.

  • "Lietuvos rytas"