aA
Seimas ketvirtadienį pritarė Biudžeto ir finansų komiteto išvadai atmesti nutarimo projektą, kuriuo buvo siūloma Vyriausybei perduoti aukštųjų mokyklų įsiskolinimus už komunalines paslaugas. Už pritarimą komiteto išvadai balsavo 47 Seimo nariai, 24 - buvo prieš ir 5- susilaikė.
Vilniaus Universitetas
Vilniaus Universitetas
© ELTA
Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko ir buvusio Vilniaus universiteto rektoriaus Rolando Pavilionio teiktame Seimo nutarimo projekte buvo siūloma perduoti Finansų ministerijai aukštųjų mokyklų skolas už komunalines paslaugas, susikaupusias 1999-2000 metais.

Šį siūlymą projekto autorius motyvavo tuo, jog įsiskolinimai susidarė, neskyrus valstybei lėšų šių paslaugų apmokėjimui.

Tačiau Seimo Biudžeto ir finansų komitetas bendruoju sutarimu priėmė išvadą, jog "valstybės biudžeto asignavimų valdytojų įsiskolinimų, susidariusių dėl neperduotų asignavimų, padengimo ir jų pripažinimo vidaus skola klausimas turėtų būti sprendžiamas kompleksiškai, neišskiriant atskirų asignavimų valdytojų, įvertinus Vyriausybės pasirašytas sutartis su tarptautinėmis finansų institucijomis (Tarptautiniu valiutos fondu) bei valstybės finansines galimybes prisiimti papildomus įsipareigojimus".

Po balsavimo R. Pavilionis pareiškė, jog atmetus šį nutarimą artimiausiu metu bus teikiamas įstatymo projektas, kuriuos bus siūloma aukštųjų mokyklų įsiskolinimus paversti valstybės skola. Bendra aukštųjų mokyklų skola, kurią Seimo nutarimu buvo siūloma perduoti Finansų ministerijai, sudaro 18,5 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.