aA
Ketvirtadienį iš Rusijos kalėjimo paleistas amerikiečių verslininkas Edmondas Poupas (Edmond Pope) atskrido į Vokietiją, kur JAV karinių pajėgų Ramšteino bazėje pareiškė, jog neapsakomai džiaugiasi grįžęs "į tikrą pasaulį".
"Nuostabu. Jaučiuosi puikiai", - išblyškęs ir akivaizdžiai pavargęs E.Poupas (Edmond Pope) sakė žurnalistams JAV karo ligoninėje, į kurią buvo atgabentas specialiu lėktuvu. "Džiaugiuosi grižęs į tikrą pasaulį", - pridūrė Rusijoje už tariamą šnipinėjimą nuteistas amerikietis, mojuodamas maža JAV vėliavėle. Kartu su E.Poupu (Edmond Pope), vilkinčiu ligoninės chalatu, žurnalistams pasirodė jo žmona Čeri (Cheri).

Reta kaulų liga sergantis 54 metų E.Poupas (Edmond Pope) praėjusią savaitę buvo nuteistas 20 metų kalėjimo už tai, kad mėgino sužinoti daugiau detalių apie vieną Rusijos torpedą, kurios, anot jo, esančios visuotinai prieinamos. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį iš dalies dėl prastos sveikatos dovanojo amerikiečiui bausmę ir leido išvykti iš šalies.

Buvęs JAV karinio laivyno žvalgybos karininkas ketvirtadienį negalėjo pasakyti, kada tęs kelionę į JAV - pirma jo sveikatą tikrinsiantys medikai. Prieš išvykdamas iš Rusijos, E.Poupas (Edmond Pope) ketvirtadienį pasakė, jog, viena vertus, džiaugiasi atgavęs laisvę, tačiau, antra vertus, apgailestauja dėl viso incidento - jis nenorėjęs pakenkti Rusijos ir JAV santykiams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.