aA
Prezidentas Valdas Adamkus optimistiškai žvelgia į Lietuvos ūkio ir ekonomikos augimą.
Penktadienį, kalbėdamas Investuotojų forumo asociacijos susitikime, Lietuvos vadovas pažymėjo, kad, nors Rusijos krizė skaudžiai palietė Lietuvos ūkį, tačiau jau šiemet prognozuojamas bendro vidaus produkto augimas.

"Pagrindiniai veiksniai, leidžiantys prognozuoti palankią ekonomikos tendenciją - griežti ir ryžtingi Vyriausybės žingsniai, mažinant valstybės išlaidas, biudžeto deficitą, gerinant verslo aplinką", kalbėjo prezidentas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos krizė privertė dalį Lietuvos ekonominių ryšių persiorientuoti į Vakarų rinkas. Kartu V. Adamkus išreiškė viltį, kad, atsigavus Rusijos ekonomikai, Lietuvos eksportas į šią šalį ir tranzitinė apyvarta vėl padidės.

Pasak prezidento, ekonominiam stabilumui yra labai svarbi Lietuvos banko politika, kuri, jo nuomone, yra atsargi, realistiška ir pagrįsta, nesukelianti nenumatytų Lietuvos nacionalinės valiutos svyravimo pokyčių.

V. Adamkus pateikė Lietuvos ekonominės plėtros agentūros duomenis, kuriose užsienio investuotojai vertino verslo sąlygas Lietuvoje. Iš 13 Vidurio ir Rytų Europos valstybių Lietuvai suteikta 6 vieta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.