aA
Tai šeštadienį spaudos konferencijoje pranešė LDDP pirmininkas Česlovas Juršėnas ir Socialdemokratų partijos pirmininkas Vytenis Andriukaitis.

Pasak Č. Juršėno, tai, kad A. Brazauskas sutiko tapti garbės pirmininku, byloja apie jo grįžimo į politinę areną įteisinimą.

V. Andriukaitis A. Brazausko sprendimo siūlė nevadinti grįžimu, nes, pasak jo, baigęs kadenciją prezidentas iš politikos niekur nebuvo pasitraukęs.

"Kodėl, baigęs kadenciją, staiga turi nebegrįžti į politiką, jei jis mąsto kitaip?", samprotavo V. Andriukaitis.

Koalicinės tarybos garbės pirmininkas turi reglamentu nustatytas teises, pirmininkauja tarybai ir įeina į koalicijos valdybą.

V. Andriukaitis taip pat informavo, kad Socialdemokratų partijos prezidiumas šeštadienį nepriėmė Aloyzo Sakalo atsistatydinimo iš LSDP frakcijos Seime seniūno posto ir pavedė jam toliau eiti šias pareigas. Šią savaitę A. Sakalas paskelbė atsistatydinąs iš seniūno posto, nes nepritariąs LSDP ir LDDP koalicijai, neaprėpiant kitų socialdemokratinių jėgų.

A. Sakalas nuo socialdemokratų taip pat paskirtas koalicijos valdybos nariu.

Šeštadienį pasirašytoje LDDP ir LSDP koalicijos sutartyje numatyta, kad abu politiniai judėjimai dalyvaus Seimo rinkimuose, remdamiesi bendra programa.

Posėdyje buvo sudaryta darbo grupė rinkimų programai rengti, patvirtinta bendro rinkimų štabo sudėtis.

Štabui vadovaus LDDP ir LSDP frakcijų Seime seniūnų pavaduotojai Juozas Bernatonis ir Juozas Olekas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.