aA
Nors “Microsoft” nesiruošia išleisti 64 bitų “Windows” versijos anksčiau 2001 metų antrosios pusės, kompiuterių su “Itanium” procesoriais savininkai galės spausti “Start” mygtuką jau kovo mėnesį.
Korporacijos IBM ir “Hewlett Packard” planuoja pradėti “Itanium” darbo stočių su “Windows” operacijų sistema pardavimą, vos tik “Intel” ims prekiauti naujuoju lustu.

Abi bendrovės ruošiasi prekiauti kompiuteriais su “Itanium” procesoriais tą pačią dieną, kai “Intel” oficialiai paskelbs apie jų išleidimą. Manoma, kad tai atsitiks ateinančių metų kovo mėnesį. “Itanium” lustus turės ir HP9000 serijos “HP-UX” tarnybinės stotys.

IBM planuoja, kad bendrovės kompiuteriuose su “Itanium” bus naudojamos trys operacinės sitemos: “Windows”, “Linux” bei jos pačios “AIX 5L” “Unix” versija. Nemažai “Linux” vartotojų auditorijai bus siūloma pasirinkti vieną iš keturių šios sistemos distribucijų: “RedHat”, “Caldera”, “TurboLinux” ir “SuSE”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.