aA
Valstybės Dūmos dešiniųjų frakcijų lyderiai trečiadienį kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, prašydami atkreipti dėmesį į padėtį, susijusią su holdingo "Media-Most" vadovo Vladimiro Gusinskio baudžiamuoju persekiojimu.
"Pastarieji įvykiai, sakoma laiške, akivaizdžiai rodo, kad Rusijos generalinė prokuratūra vis dažniau tampa politinio spaudimo įrankiu ar priemone nuosavybės dalybose". Pareiškimo autoriai mano, jog "akivaizdus pavyzdys - vadinamoji "Media-Most" byla".

"Nedaug kas pasaulyje abejoja, kad po šiais visais kaltinimais slypi viena: noras perimti visiškon politinėn kontrolėn paskutinį nuo valstybės nepriklausomą televizijos kanalą, kitas "nepaklusnias" masinės informacijos priemones", pažymima laiške.

Holdingo "Media-Most" vadovo Vladimiro Gusinskio advokatai Ispanijoje mano, kad jo ekstradicijos procesas gali gerokai užsitęsti. "Tai gali trukti keletą mėnesių", pareiškė trečiadienį spaudos konferencijoje Madride vienas iš V. Gusinskio advokatų Ispanijoje Jose Maria Alonso (Chosė Marija Alonsas), atsakydamas į klausimą apie galimą verslininko išdavimą Rusijai, perduoda agentūra EFE.

Ispanija trečiadienį gynė savo sprendimą suimti Rusijos žiniasklaidos magnatą Vladimirą Gusinskį, tvirtindama, kad jis buvo sulaikytas pagal išduotą tarptautinį arešto orderį. Ispanija taip pat pareiškė neketinanti veltis į diskusijas dėl politinio persekiojimo.

Rusija ir Ispanija neturi ekstradicijos sutarties, tačiau abi šalys ratifikavo Europos konvenciją, numatančią išduoti kaltinamuosius. V. Gusinskis šiuo metu yra Madrido kalėjime Ispanijos tardytojo Baltasaro Garzono (Baltasaro Garsono) sprendimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.