aA
Prezidentas Valdas Adamkus teigia tikįs, kad naujasis generalinis prokuroras Antanas Klimavičius atkurs visuomenės pasitikėjimą šia teisėsaugos institucija.
Tai valstybės vadovas pareiškė trečiadienį Generalinėje prokuratūroje pristatydamas naująjį generalinį prokurorą. A. Klimavičiaus paskyrimui antradienį absoliučia dauguma balsų pritarė Seimas.

"Suremkite pečius ir parodykite Lietuvos žmonėms, kad jūs esate verti pagarbos", sakė Valdas Adamkus.

"Dabar prokuratūra neturi to įvertinimo, kurį turėtų turėti, todėl noriu pabrėžti, kad dauguma Lietuvos žmonių nori ramaus, teisėtvarka pagrįsto gyvenimo ir tai jiems turi būti užtikrinta", kalbėjo prezidentas.

Žurnalistams V. Adamkus teigė, jog jam teks atsakomybė už generalinio prokuroro darbą. Be to, prezidento nuomone yra daug sąžiningų žmonių, kurie sugebės atkurti Lietuvos žmonių pasitikėjimą Generaline prokuratūra.

Per susitikimą prezidentas padėkojo buvusiam generaliniam prokurorui Kaziui Pėdnyčiai ir išreiškė viltį, jog jo patirtis išlaikys jį "teisėsaugos eilėse".

K. Pėdnyčia, savo ruožtu, padėkojo susirinkusiems už bendrą darbą ir sakė, jog prokuratūros darbui svarbiausia yra geri norai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.