aA
Penktadienį Valstybės Dūma apsvarstys kreipimosi į Rusijos prezidentą projektą dėl memorialinio komplekso sukūrimo Raudonojoje aikštėje.
Šis klausimas įtrauktas į plenarinio posėdžio darbotvarkę trečiadienį priimtu Rusijos parlamento žemųjų Tarybos sprendimu. Tai žurnalistams pranešė Dešiniųjų jėgų sąjungos frakcijos atstovas Viktoras Pochmelkinas, informuoja ITAR-TASS-ELTA.

Anot jo, kreipimosi į Vladimirą Putiną projekto "pagrindinė idėja" - paversti mauzoliejų, kur dabar ilsisi V.Lenino palaikai, "šio šimtmečio politinių sukrėtimų Rusijoje aukų memorialu". "Tai, kad šiandien Raudonoji aikštė įkūnija tik vieną ideologiją ir jos lyderį, yra, mūsų nuomone, neteisinga", - pabrėžė V.Pochmelkinas.

"Pagal Rusijos konstituciją visos ideologijos yra lygios ir nė viena iš jų negali turėti prioriteto, todėl ir čia turi būti visiškai kitoks memorialas", - pareiškė jis. Parlamentaro nuomone, reikėtų pagaliau įvykdyti V.Lenino artimųjų valią ir palaidoti jo palaikus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.