aA
Nuo kitų metų Lietuvoje įsigalios natūralaus mineralinio vandens oficialiojo pripažinimo nuostatai, kurie, kaip tikimasi, užkirs kelią nekokybiško vandens atsiradimui šalies rinkoje.
Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinti nuostatai reglamentuoja iš Lietuvos žemės gelmių gaunamo ar įvežamo ir tiekiamo į Lietuvos rinką natūralaus mineralinio vandens oficialiojo pripažinimo ir leidimo jį panaudoti sąlygas ir tvarką.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos pranešimo, šiais nuostatais bus įteisintas ir pradės veikti importuojamo į Lietuvą ir eksportuojamo į Europos Sąjungą bei kitas šalis natūralaus mineralinio vandens oficialiojo pripažinimo teisinis administracinis mechanizmas.

Neįteisinus šios procedūros, Lietuvos įmonės negalėtų tiekti savo mineralinio vandens į Europos Sąjungos šalių rinką, o į Lietuvos rinką dempingo kainomis netrukdomai patektų neaiškios kilmės ir kokybės fasuotas vanduo iš Baltarusijos, Gruzijos, Rusijos ir kitų valstybių.

Nuostatai užtikrins, kad prekinėje taroje vartotojams tiekiamas natūralus mineralinis vanduo atitiktų tarptautinius laisvam prekių judėjimui keliamus reikalavimus, o Lietuvos maisto pramonė galėtų plėsti savo konkurentiškos prekės eksportą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.