aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį pareiškė kaltinimus dviem Molėtų rajono policijos pareigūnams.
Molėtų policijos komisariato vadovo pavaduotojui, kriminalinės policijos komisarui inspektoriui Aleksejui Beliakovui ir kitam to paties komisariato pareigūnui Pauliui Vižiniui pareikštas kaltinimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Abu pareigūnai nušalinti nuo pareigų.

A. Beliakovas yra namų arešte, o P. Vižinis yra pasirašęs pasižadėjimą neišvykti.

STT agentai nustatė, kad rugsėjo viduryje angare Toliejų kaime, Molėtų rajone, buvo atliekama krata, kurios metu ir po jos atlikimo buvo pagrobtas didelis kiekis cigarečių "West" ir "Super Kings" pakelių be banderolių - iš viso apie 34 tūkst. pakelių.

Pareigūnai turi duomenų, kad Molėtų rajono policijos komisariato kvotos poskyrio jaunesnysis inspektorius E. Šimanauskas, kuriam beveik prieš metus Tardymo departamento prie VRM direktoriaus įsakymu buvo suteikti tardytojo įgaliojimai, kurstomas laikinojo Molėtų rajono policijos komisariato komisaro A. Beliakovo ir Tardymo poskyrio viršininko R. Prako, perrašė kratos protokolą ir pakeitė jame duomenis apie kratos metu rastų cigarečių "West" bei "Super Kings" kiekį ir dalį jų pasisavino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.