aA
Pirmadienio pavakarę Šilutėje, Smėlyno gatvėje, rajono policijos jaunesniojo inspektorius reikalavimui sustoti nepakluso automobilio "VAZ 2106" vairuotojas 16-metis Mindaugas Stasytis.
Persekiojant automobilį, pareigūnas iš tarnybinio ginklo "ČZ 75" iššovė du šūvius į viršų, tačiau automobilis nesustojo.

Išvažiavus iš miesto, kelio Kaunas-Jurbarkas-Klaipėda 191-ame kilometre, vaikino vairuojamą automobilį policijos ekipažas aplenkė, tačiau M. Stasytis bandė pasprukti pasukęs į artimiausią sankryžą ir, važiuodamas atbuline eiga, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio automobilio "MAZ" puspriekabę.

Nuo smūgio automobilis "VAZ" nuvažiavo nuo kelio. Įvykio metu M. Stasytis susimušė galvą, patyrė smegenų sukrėtimą, jam sutrenktas stuburas. Dėl sužalojimų nepaklusnus vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Įvykį tiriantys Šilutės rajono policijos pareigūnai teigia, kad M. Stasytis buvo stabdomas, nes apylinkės inspektorius norėjo jį apklausti. Jis taip pat yra įtariamasis baudžiamojoje byloje dėl vagystės. Dėl pastarojo incidento su policija M. Stasyčiui gresia administracinė atsakomybė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.