aA
Sostinės kvartalas prie Vilniaus Koncertų ir sporto rūmų taps išplėtota visuomenine sporto ir poilsio zona, teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas. Vilniaus meras ketina pastatyti tiltą per Nerį, sujungsiantį kvartalą prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų su T. Vrublevskio gatve. Kaip pranešė savivaldybės atstovė spaudai, tilto statybai reikės 15-20 mln. litų.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
Dalį tilto statybai reikalingų lėšų planuojama gauti pardavus laisvus žemės sklypus. Šis tiltas pagerintų susiekimą iš Vilniaus centro su kvartalu prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų bei susisiekimą iš Senamiesčio su Kalvarijų gatve.

Miesto dalyje prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų naujasis Vilniaus meras planuoja įrengti modernią sporto ir poilsio zoną sportininkams bei Vilniaus gyventojams. Šioje zonoje meras planuoja centrinį šalies futbolo stadioną, krepšinio salę, Ledo rūmus bei prekybos paviljonus, šokių, boulingo sales.

Meras siūlo vietoje "Žalgirio" baseino įrengti viešbutį, o vėliau - daugiau kaip tūkstantį automobilių talpinsiančias dvi s tovėjimo aikštelės. Požeminė aikštelė būtų priešais Koncertų ir sporto rūmus bei požeminė ir antžeminė - už jų. Taip būtų išvengta transporto grūsčių miesto centre, automobilius aikštelėse galėtų palikti į renginius atvykstantys gyventojai.

Šalia Koncertų ir sporto rūmų planuojama statyti prekybos paviljonus, adminis tracinį pastatą, priešais Koncertų ir sporto rūmus - ekspozicijų sales, restoraną, prekybos centrą, boulingo, šokių sales. Dabartinis "Žalgirio" stadionas taptų vien futbolo aikšte, o likusi jo dalis būtų skirta komercijai.

Į šio kvartalo plėtrą sostinės meras ketina įtraukti tiek šioje miesto dalyje jau turinčias nuosavybės, tiek dar tik planuojančias investuoti įmones.

Prie "apskritojo stalo" Vilniaus savivaldybė pakvies susėsti "Žalgirio" draugiją, Lietuvos futbolo federaciją, Lietuvos profesines sąjungas, kurioms priklauso didžioji Vilniaus koncertų ir sporto rūmų dalis, "Lietuvos ryto" arenos savininkus ir kitus potencialius investuotojus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.